De Liftingdevice® is met een totaal gewicht van slechts 150KG een nieuwe mogelijkheid om de asbestverwijdering naar een hoger niveau te tillen. De relatief “dure”uurtarieven voor de kraan zullen geen druk meer geven vanuit het bedrijf om de werkzaamheden maar zo snel mogelijk af te kunnen ronden. Immers een aantal uur uitlopen op je calculatie is vaak het verschil tussen winst en verlies.

De nieuwe manier van benaderen en het omdenken in het proces heeft nog veel meer voordelen gebracht.
Naast de vele problemen die wet technisch ontstaan als je zoals bij de traditionele wijze met torenkraan en werkbak niet meer bij je te hijsen last in de bak hoeft te staan.

De golfplaten hoeven niet meer stuk voor stuk te worden getild vanaf het dakvlak. Naast arbotechnische voordelen, is de bijkomende m.b.t. emmissie arm werken er bijgekomen. Immers de golfplaten hoeven niet meer op een stapel te worden geschoven. Het ontbreken van deze frictie / schuifmomenten zullen voor een significante vermindering van asbestvezels n de lucht. Door onze unieke merthode blijven de golfplaten onderling in verband als deze worden afgehesen. Door deze minimale handeling is de vaak verweerde plaat in zijn geheel te verwijderen. Bij traditionele methodes is er niet aan te ontkomen dat incidentieel golfplaten naar beneden vallen. En voor enorm veel schoonmaak werk zorgt. Door deze methode is er dus ook een minimale verontreiniging naar onderliggende delen.